Dünyanın en büyük hayvanı mavi balinadır.

Nobel Edebiyat Ödülünü kazanan ilk Türk yazarımız Orhan Pamuk’tur.

Atmosferin en alt tabakası Troposfer’dir.

Telefonu Alexander Graham Bell icat etmiştir.

Güneşe en yakın gezegen Merkür’dür.

Uzaya ilk giden canlı köpektir.

Dünyanın en yüksek dağı Everest olarak bilinse de Pasifik Okyanusu’nun tabanında yükselen Mauna Kea dağı aslında Everest’ten daha yüksek bir dağdır.

Dünyanın yuvarlak olduğu fikrini ilk ortaya atan kişi İyonyalı filozof ve matema- tikçi Pisagor’dur.

İlk Dünya Haritasını çizen Piri Reis Türk denizci ve kartograftır (haritacı). Osmanlı Donanmasında birçok deniz savaşına katılan Piri Reis, dünyaca ünlü “Kitab-ı Bahriye” isimli kitabında yazarıdır.

Aya ilk ayak basan kişi Neil Armstrong dur. Neil Armstrong 16 Temmuz 1969 tarihinde Apollo 11 uzay aracı ile uzaya çıkmış ve uzaya ilk ayak basan kişi olma unvanı kazanmıştır. Aya ilk ayak bastığında ‘Benim için küçük ancak insanlık için dev bir adım’ demiştir. Aya bıraktığı ayak izi ise aydaki atmosferik ortamdan dolayı silinmemiştir.

Telefonu icat eden kişi Alexander Graham Bell’dir. Bell’in annesi doğuştan sağırdı. Babası ve dedesi yıllarca işitme engelliler için çalıştı. Özellikle babası, işitme engellilere duymasalar bile konuşmayı öğretmenin yollarını geliştirmeye çalıştı. Bell’i bu sebeplerden ötürü işitme engellilerin sessizliğini ortadan kaldırmaya çalışırken telefonu icat etmiş oldu.

Beton, sudan sonra yeryüzünde en çok kullanılan ikinci maddedir

Bir renkli kurşun kalemin bitebilmesi için 56 kilometrelik çizgi çizmek gerekir.

Her yıl sadece Londra’nın metro istasyonlarında unutulan şemsiye sayısı 75 bindir.

İspanya milli marşı sadece melodiden oluşur, sözleri yoktur.

Hareket hâlindeki insanın ayak baş parmakları vücut ağırlığının yaklaşık %40’ını taşır.

Eski Mısır rahipleri vücutlarındaki bütün kılları tıraş etmek zorundaydı. Kaşlar, kirpikler de dâhil.

Uzaktan kumanda, ilk defa 1948 yılında Amerika’da kullanıldı. Televizyonlara kablo ile bağlı olan kumandanın görevi sadece ekran görüntüsünü büyütüp küçültmekti.

Dünyada yazımı en uzun sürmüş kitap, Johann Wolfgang von Goethe’nin yazdığı Faust’tur. Yazmaya 21 yaşında başlamış ve 36 yıl sonra bitirmiştir.

Guinness Rekorlar Kitabı, insanların rekorlarının yazılı olduğu bir kitaptır. İlk defa kendi rekorunu da kitaba yazmıştır. Bu kitabın kendi rekoru ise dünyada en çok çalınan kitap olmasıdır.